Κάντε κλικ στα σημεία ενδιαφέροντος για περισσότερες πληροφορίες!

Athens image map
Acropolis Hellenic Vibes Smart Hotel Monastiraki Square Acropolis Museum The Temple of Olympian Zeus The Tower of Winds & Roman Agora Plaka Theatre of Dionysus Hellenic parliament Zappeion Hall Agia Irini square Ermou street

Acropolis

Acropolis, hotel in athens

Το μεγαλύτερο σύμβολο πολιτιστικής κληρονομίας της Ελλάδος. Αφιερωμένο στην προστάτιδά της την θεά Αθηνά αποτελεί μνημείο ανεκτίμητης αρχαιολογικής σπουδαιότητας και σημασίας που αντιπροσωπεύει την ιστορία και τα έθιμα της αρχαίας Αθήνας.

12 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Hellenic Vibes Smart Hotel

Hellenic Vibes Entrance Smart hotel in Athens

Πλατεία Μοναστηρακίου

monastiraqi square

Η πλατεία Μοναστηρακίου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης και φημίζεται για την υπαίθρια αγορά της. Αυτό το ζωντανό παζάρι είναι γεμάτο με πάγκους που πωλούν χειροποίητα κοσμήματα, χαλιά, σουβενίρ- αναμνηστικά, ρούχα και αξεσουάρ. Το Μοναστηράκι είναι επίσης διάσημο για τις πολύχρωμες βεράντες του, όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν, να χαλαρώσουν και να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα εθνικά πιάτα.

1 λεπτό περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Μουσείο Ακρόπολης

museum of acropolis

Ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο, το Μουσείο της Ακρόπολης υποδέχεται περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ένας περίπατος στις γκαλερί του είναι μια βόλτα στην ιστορία ανάμεσα στα αριστουργήματα της Αρχαϊκής και της Κλασικής περιόδου. Όταν κοιτάξετε μέσα από τα γυάλινα πατώματα του μουσείου θα δείτε τις αρχαίες γειτονιές της Αθήνας, τους δρόμους και τα κτίρια της πόλης.

14 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός

stili olimpiou dios

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός, είναι ένας αρχαίος κολοσσιαίος ναός στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον «Ολυμπιακό» Δία, ένα όνομα που προέρχεται από τη θέση του ως επικεφαλής των θεών του Ολύμπου.

15 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Ο Πύργος των ανέμων και η Ρωμαϊκή Αγορά

The Tower of Winds and Ancient Agora

Ο Πύργος των ανέμων είναι ένα οκτάγωνο Πεντελικό μαρμάρινο ρολόι στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας που λειτούργησε ως ωρολόγιο ή "ρολόι". Θεωρείται ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός στον κόσμο.

5 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Πλάκα

plaka

Η Πλάκα είναι γνωστή ως «η γειτονιά των θεών» και είναι η παλιά ιστορική γειτονιά της Αθήνας, συγκεντρωμένη γύρω από τις πλαγιές της Ακρόπολης, με λαβυρινθικούς δρόμους και νεοκλασική αρχιτεκτονική. Περπατώντας στην Πλάκα θα βρείτε υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, μικρά καφέ, παραδοσιακές ταβέρνες, καταστήματα με σουβενίρ και αρχαία ερείπια σε κάθε γωνιά.

6 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Θέατρο του Διονύσου

theatre of Dionysous, hotel in athens

Το Θέατρο του Διονύσου είναι το πρώτο ελληνικό θέατρο και η γενέτειρα του ελληνικού δράματος. Χτίστηκε σε ένα φυσικό ιερό στις νότιες πλαγιές της Ακρόπολης και είναι το πρώτο θέατρο στον κόσμο. Αυτό το αρχαίο θέατρο ήταν αφιερωμένο στον Διόνυσο, τον θεό της οινοποίησης και της έκστασης, του οποίου τα φεστιβάλ ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη του ελληνικού θεάτρου.

15 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Ελληνικό Κοινοβούλιο

Hellenic Parliament

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι το κοινοβούλιο της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Παλαιό Βασιλικό Παλάτι, με θέα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

14 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Ζάππειον Μέγαρο

Zappeio hall

Το Ζάππειο βρίσκεται στους Εθνικούς Κήπους της Αθήνας και ήταν το πρώτο κτίριο που ιδρύθηκε για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στον σύγχρονο κόσμο.

16 λεπτά περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Agias Eirinis square - smart hotel athens

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι μια από τις πιο ζωντανές περιοχές της Αθήνας, μέρα και νύχτα. Η πλατεία της Αγία Ειρήνης αποτελούσε το σπίτι της αγοράς λουλουδιών στην Αθήνα. Σήμερα έχει αντικατασταθεί από γραφικά καφέ και μπαρ.

1 λεπτό περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !

Οδός Ερμού

Ermoy street- hellenic vibes smart hotel in athens

Η Ερμού είναι ο δρόμος που βρίσκεται μεταξύ Συντάγματος και Μοναστηρακίου και αποτελεί έναν παράδεισο αγορών καθώς είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος για είδη ρουχισμού στην Αθήνα. Θα διασκεδάσετε από μουσικούς του δρόμου, μίμους, κλόουν. Υπάρχουν καφετέριες σε πολλούς από τους παράδρομους καθώς και μέρη φαγητού.

1 λεπτό περπάτημα από το Hellenic Vibes

Οδήγησέ με !